Afspraken in Limburg om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Op deze pagina vind je informatie over de afspraken die we in Limburg extra maken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Als je vragen hebt over de landelijke maatregelen verwijzen we je door naar de website van het Rijk.

Vragen over Sinterklaasintocht

Nee. Sinterklaasintochten vormen een risico. Daarom is besloten dat ze in de hele regio Zuid-Limburg niet mogen doorgaan. Sinterklaasfeesten in andere vormen kunnen mogelijk wel. Organisatoren wordt gevraagd om creatief te zijn en bijvoorbeeld te denken aan virtuele, kleinschalige of doorstroomfeesten. Meer informatie lees je in het persbericht daarover op deze website. Wil je weten wat dit besluit betekent voor de Sinterklaasintocht in jouw gemeente? Neem dan contact op met de gemeente waar je woont.

 

Vragen over 30 personen per zaal in gebouwen – uitzondering op de maatregel

Nee. De uitzondering kan alleen gemaakt worden voor gebouwen die van groot belang zijn voor de regio. Het is aan Veiligheidsregio Zuid-Limburg om die beoordeling te maken.

Dat kan niet. Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft zelf een inventarisatie gemaakt. Er kan geen aanvraag ingediend worden.

Voor de volgende gebouwen in Limburg is een uitzondering gemaakt. In deze gebouwen mogen per zaal meer dan 30 personen aanwezig zijn. Maar alleen als de aanwezigen 1,5 meter afstand kunnen houden.

  • Theater aan het Vrijthof in Maastricht
  • MECC Maastricht
  • Muziekgieterij in Maastricht
  • Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en Kerkrade
  • Speelhuis De Domijnen in Sittard.

Meer info over de uitzondering vind je in het persbericht op deze website. Er worden geen ontheffingen meer verleend. 

Vragen over carnaval

Nee. Althans, niet in de huidige vorm. De Limburgse veiligheidsregio's hebben besloten de vergunningplichtige carnavalsevenementen niet op de traditionele wijze door te laten gaan. Dit besluit geldt daarmee ook voor de11devande11de en andere grote aan carnaval gerelateerde bijeenkomsten. De verantwoordelijkheid voor de vergunningverlening ligt lokaal bij de gemeenten/de lokale burgemeesters, maar voor de eenduidigheid en het voorkomen van regionale en lokale verschillen trekken we samen 1 lijn in onze provincie.


Voor een overzicht van de huidige, landelijke, maatregelen. Klik op onderstaand document (PDF).