Coronavirus Zuid-Limburg (covid-19)

Op deze pagina plaatsen wij informatie over het coronavirus in Zuid-Limburg. 

Waar kun je terecht voor informatie?

Algemene vragen over het coronavirus

Kijk voor informatie over het coronavirus op de websites van de Rijksoverheid of het RIVM. Naast algemene informatie vind je op deze websites ook een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden. Actuele informatie over het aantal positieve testen en ziekenhuisopnames kun je vinden op het coronadashboard. Voor vragen over het coronavirus en de maatregelen kun je ook bellen met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur)

Klachten? Blijf thuis en maak een testafspraak

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, reuk- en/of smaakverlies? Blijf dan thuis en maak een afspraak voor een coronatest. Een afspraak inplannen kan online of telefonisch via 0800-1202. Dit telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Houd bij het maken van een afspraak altijd je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

GGD Zuid-Limburg heeft verschillende testlocaties in Zuid-Limburg. Binnen 48 uur na de testafname krijg je telefonisch de uitslag. Je kunt de uitslag ook zelf online opzoeken via coronatest.nl. Hiervoor dien je in te loggen met je DigiD.

Meer informatie over de testuitslag.

Vragen over vaccineren tegen het coronavirus?

Kijk voor meer informatie over vaccineren op coronavaccinatie.nl of op de website van GGD Zuid Limburg. Op deze website vind je ook de locaties waar de GGD vaccineert.

Gezondheidsvragen over een situatie in Zuid-Limburg

Heb je specifieke vragen of advies nodig over het coronavirus en jouw gezondheidssituatie? Kijk dan op de website van GGD Zuid Limburg of neem contact op met de Corona Informatielijn van de GGD Zuid-Limburg: 088 - 880 50 05. Deze Corona Informatielijn is 7 dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Vragen over je onderneming, vereniging of instelling?

Voor specifieke coronagerelateerde vragen en/of advies over jouw onderneming, vereniging of instelling kun je contact opnemen met de gemeente waarin de onderneming, vereniging of instelling is gevestigd. De gemeente kan je informeren over de actuele lokale en regionale maatregelen en specifieke vragen over jouw situatie beantwoorden.

Ben je ondernemer en heb je vragen over de gevolgen voor jouw onderneming? Neem dan contact op met het KvK Coronaloket.

Overige vragen?

Voor overige vragen kun je contact opnemen met callcenter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg: 0251-260960.

Wat kan en mag in onze buurlanden?

Ben je van plan om naar België of Duitsland te gaan? Check dan vooraf het overzicht met veelgestelde vragen over wat kan en mag als je reist naar onze buurlanden.

Persvragen

Voor persvragen kun je terecht op: 088-1688565


Informatie over het coronavirus in eenvoudige taal


Tijdelijke wet en regelingen
covid-19

Sinds 1 december 2020 is de tijdelijke coronawet van kracht. De wet vervangt de noodverordeningen, waarin de maatregelen sinds maart 2020 werden opgenomen. Noodverordeningen zijn echter voor kortdurende (crisis)situaties. Daarom zijn de noodverordeningen vervangen door de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Meer informatie.


Laatste nieuwsberichten

28 mei 2021 19:18
Het kabinet heeft besloten stap 3 van het…
17 mei 2021 14:23
Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van…
11 mei 2021 20:04
Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis…

Meer nieuws


Overzicht huidige maatregelen

Afbeelding vergroten of te downloaden? Klik op de afbeelding.

Maatregelen vanaf 5 juni 2021
Maatregelen vanaf 5 juni 2021