Coronavirus Zuid-Limburg (covid-19)

Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft in het begin van de coronacrisis een grote rol gespeeld in de bestrijding van het coronavirus. Op dit moment is die rol overgenomen door de Rijksoverheid en gemeenten. De veiligheidsregio is alleen nog in de achtergrond betrokken. Daarom plaatsen wij op deze pagina niet langer actuele informatie over het coronavirus in Zuid-Limburg. Hieronder verwijzen we je door naar websites waarop actuele informatie te vinden is over (de maatregelen rondom) het coronavirus. 

Waar kun je terecht voor informatie?

Algemene vragen over het coronavirus

Kijk voor informatie over het coronavirus op de websites van de Rijksoverheid of het RIVM. Naast algemene informatie vind je op deze websites ook een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden. Voor vragen over het coronavirus en de maatregelen kun je ook bellen met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

Klachten? Blijf thuis en maak een testafspraak

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, reuk- en/of smaakverlies? Blijf dan thuis en maak een afspraak voor een coronatest. Een afspraak inplannen kan online of telefonisch via 0800-1202. Dit telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Houd bij het maken van een afspraak altijd je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Gezondheidsvragen over een situatie in Zuid-Limburg

Heb je specifieke vragen of advies nodig over het coronavirus en jouw gezondheidssituatie? Kijk dan op de website van GGD Zuid Limburg of neem contact op met de Corona Informatielijn van de GGD Zuid-Limburg: 088 - 880 50 05. Deze Corona Informatielijn is 7 dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Vragen over je onderneming, vereniging of instelling?

Voor specifieke coronagerelateerde vragen en/of advies over jouw onderneming, vereniging of instelling kun je contact opnemen met de gemeente waarin de onderneming, vereniging of instelling is gevestigd. De gemeente kan je informeren over de actuele lokale en regionale maatregelen en specifieke vragen over jouw situatie beantwoorden. De websites vind je onder 'Gemeentelijke websites coronavirus'. 

Tijdelijke wet en regelingen
covid-19

Sinds 1 december 2020 is de tijdelijke coronawet van kracht. De wet vervangt de noodverordeningen, waarin de maatregelen sinds maart 2020 werden opgenomen. Noodverordeningen zijn echter voor kortdurende (crisis)situaties. Daarom zijn de noodverordeningen vervangen door de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Meer informatie.