28 medewerkers Groot Vlees positief getest op corona, gefaseerde herstart van de productie vanaf donderdag

18 november 2020 - 22:20
ActueelCoronavirus

Dinsdag 16 november en woensdag 17 november sloot vleesverwerker Groot Vlees in Nuth haar deuren om alle medewerkers preventief te testen op corona. GGD Zuid Limburg nam vorige week uit voorzorg een steekproef af bij het bedrijf. 5 van de 24 geteste medewerkers bleken positief. In samenspraak met de GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg is het bedrijf gesloten, zijn alle medewerkers getest en is een plan van aanpak gemaakt om verantwoord en veilig te kunnen starten. GGD Zuid Limburg meldde woensdagmiddag dat 28 medewerkers van het bedrijf positief zijn getest op het coronavirus. Zij zijn in isolatie gegaan. Het bedrijf zal vanaf donderdag 19 november met een kleine groep medewerkers de productie gefaseerd opstarten.

GGD Zuid Limburg testte afgelopen dinsdag de medewerkers van Groot Vlees, bestaande uit vaste medewerkers en arbeidsmigranten die via verschillende uitzendbureaus bij het bedrijf werken. GGD Zuid Limburg meldde vanmiddag dat 28 medewerkers positief zijn getest op het coronavirus. Zij kregen het advies direct in isolatie te gaan. Mensen die in nauw contact met hen zijn geweest dienen de quarantainevoorschriften te volgen. Groot Vlees draagt zorg voor de gezondheid van deze medewerkers en ziet erop toe dat zij de adviezen en maatregelen opvolgen. Daarnaast voert Groot Vlees een plan van aanpak uit in nauwe afstemming met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Daarin zijn onder andere grondige reiniging, testprotocollen, extra audits, poorttoezicht en toezicht op huisvesting en vervoer opgenomen.

Gefaseerde opstart productie

Bij Groot Vlees werken 115 mensen. Medewerkers die negatief zijn getest en niet in contact zijn (geweest) met de positief geteste medewerkers kunnen weer aan de slag. Groot Vlees start in deze eerste fase met een groep van 35 medewerkers. Aan de poort wordt actief gecontroleerd of de medewerkers de geldende vervoersregels naleven. Ook wordt een gezondheidscheck aan de deur afgenomen onder toezicht van de eigen arbodienst. Daarnaast wordt dagelijks tijdens de productie gecontroleerd of medewerkers de coronamaatregelen naleven.


  • Deel deze pagina: