Nationaal Hitteplan geactiveerd

23 juli 2019 - 15:35
Actueel

Het RIVM heeft vanochtend het Nationaal Hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. En het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de (aankomende) extreme hitte.

De komende dagen krijgen we in Zuid-Limburg te maken met extreme hitte. Het is vandaag al erg warm, maar de temperatuur wordt op woensdag en donderdag nóg hoger: tot wel 40 graden. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je kunt doen om oververhitting te voorkomen.

Het hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen. En het is óók een oproep om extra op elkaar te letten. Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement brengt hitte gezondheidsrisico’s met zich mee. Deze mensen en hun verzorgers moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook baby’s en hele jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken.

GGD Zuid Limburg laat weten wat je kunt doen om overhitting te voorkomen. Bekijk daarom deze afbeelding eens of ga naar deze website.


  • Deel deze pagina: