NL-Alert verstuurt op maandag 2 december controlebericht

25 november 2019 - 17:17
ActueelAlgemeen

Op maandag 2 december 2019 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Op maandag 2 december 2019 rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kan je nagaan of je mobiel juist staat ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Ook is het NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Heb je jouw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en kijk hoe je je mobiel kunt instellen. Veel telefoons zijn tegenwoordig al automatisch ingesteld.

Waarom NL-Alert?

Stel, er breekt een grote brand uit waarbij niet alleen rook, maar ook andere gevaarlijke stoffen vrijkomen. Als je je in de omgeving bevindt en je hebt je mobiel ingesteld op NL-Alert, dan ontvang je een tekstbericht. Hierin staat wat er aan de hand is. En wat je het beste kunt doen. Dankzij NL-Alert kunnen in de directe omgeving van de noodsituatie veel mensen worden bereikt en word je beter geïnformeerd.

Hoe werkt NL-Alert?

Vanuit de meldkamer van de hulpdiensten wordt een tekstbericht over een (dreigende) noodsituatie uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving. De berichten zijn geen sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.


  • Deel deze pagina: