Noodweer in Zuid-Limburg voorbij

20 mei 2022 - 17:59
ActueelAlgemeen

Vanmiddag is korte tijd code oranje van kracht geweest in Zuid-Limburg. Er is rond 14.30 uur hevige regen gevallen. Verder waren er zeer zware windstoten tot wel 100 km/uur en stevige onweersbuien. Het noodweer heeft schade veroorzaakt in de hele regio, maar met name in Beek, Spaubeek en Sittard-Geleen.

Schade

Er zijn honderden meldingen binnengekomen van schade. Met behulp van drones werd de schade in beeld gebracht. De grootste schade is in Spaubeek geconstateerd. Hier werd de schade voornamelijk door de wind veroorzaakt. De schade betreft kapotte daken, ramen en omgevallen bomen. Ook Beek en Sittard zijn getroffen. In Sittard gaat het voornamelijk om waterschade. Verder waren er enkele kleine verkeersongevallen.

Code groen

Momenteel wordt er geen slecht weer meer verwacht. Het KNMI heeft code groen afgekondigd, wat inhoudt dat er geen waarschuwingen meer van kracht zijn. Het waterschap verwacht ook geen verdere overlast meer. De brandweer is komende uren wel nog bezig met het herstellen van de schade.

Komende dagen de natuur in? Let goed op!

Door de harde wind van vanmiddag zijn op veel plekken in onze regio takken losgeraakt en bomen omgevallen. Ook de komende dagen kan dat nog het geval zijn. Let daarom goed op als je bosrijke gebieden betreedt. Takken of bomen kunnen alsnog vallen en op je hoofd belanden. Met alle gevolgen van dien. 


  • Deel deze pagina: