Kom naar de bijeenkomst ‘Samen Veilig rondom Chemelot’ voor schoolbesturen

13 oktober 2022 - 16:46
Actueel

Als de sirene gaat. Scholen blijken regelmatig ontruimingsoefeningen te houden, maar een noodscenario waarbij kinderen juist binnen moeten blijven, wordt zelden geoefend. En weet iedere medewerker wat hij moet doen? Of hoe informeer je ouders over de situatie?

Het komt allemaal aan bod tijdens een live bijeenkomst van Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot, samen met de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein. Niet alleen, ‘welke protocollen gelden er’ en wat doen hulpverleners, maar óók wat kun je als schoolbestuur of preventiemedewerker doen? Met elkaar gaan we in gesprek aan de hand van situatieschetsen om juist te kunnen handelen.

datum: 1 november 2022
inloop: vanaf 19.00 uur
aanvang/ start: om 19.30 uur
locatie: Brandweerkazerne Sittard West, Zurichstraat 10
duur programma: 2,5 uur
doelgroep: schoolbesturen, leerkrachten, preventiecoördinatoren etc.

Met elkaar, op voorhand doorleven hoe en wat te doen tijdens zo’n cruciaal moment? Meld je aan via onderstaande knop. Of mail naar info@vrzl.nl

Ja, ik ben erbij

De boodschap: ‘ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit’, wordt lang niet altijd opgevolgd, zo bleek in 2019 tijdens een incident met een gaslek op Chemelot.

Achtergrond
Chemelot en Veiligheidsregio Zuid-Limburg doen mee aan het Europese LINKS-project. Het doel van LINKS is het onderzoeken, vastleggen en delen van kennis over het gebruik van sociale media en crowdsourcing in rampen- en risicobeheer om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Meer informatie: links-project.eu .

Logo LINKS.png
logo chemelot.png
vrzl-logo.svg
logo beek.jpg
logo sittard.jpg
logo Stein.jpg