Piketfunctionaris LCMS tekst ROT/BT

Tijdelijk
Maastricht
HBO

Je wil jezelf uitdagen en echt iets betekenen voor een ander? Bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg draag je actief bij aan de veiligheid van meer dan 600.000 mensen! Dat doe je in een netwerkorganisatie waarin samenwerking centraal staat, maar je ook volop ruim-te krijgt voor je eigen aanpak en inbreng. Jouw talenten zijn waardevol voor ons, jouw ideeën brengen ons verder. We zijn een lerende organisatie, continu in ontwikkeling en juist dat maakt het werken bij ons zo interessant.

Wat ga je doen?

Tijdens een GRIP incident wordt het ROT, GBT of RBT opgeroepen waarvan jij als functionaris LCMS tekst ROT/BT onderdeel bent. Jij zult tijdens een oproep naar het MCC te Maastricht gaan om alle informatie van een GRIP incident bij te houden. Deze informatie hou je bij in LCMS (Landelijk Crisis Management Systeem). Jouw toegevoegde waarde als functionaris LCMS tekst ROT/BT is dat jij hetgeen besproken wordt in het GRIP-team vastlegt in LCMS en zodoende netcentrisch deelt met betrokken partijen en het incident vastlegt t.b.v. evaluaties. Als functionaris LCMS tekst ROT/BT word je opgeroepen bij een GRIP 2 incident en hoger, waarin de opkomsttijd varieert tussen de 40 minuten bij een GRIP 2 incident tot 90 minuten bij een GRIP 4 incident.

De organisatie en het team

Binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg werken de 16 gemeenten, brandweer, politie en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio met elkaar samen om bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk op te kunnen treden. Als je bij ons komt werken, krijg je er in één keer 900 collega’s bij, waaronder 550 brandweervrijwilligers.

Wat bieden wij jou

- een uitdagende rol die je vervult naast je hoofdfunctie

- Vergoeding conform de werktijdenregeling VRZL

-volop ontwikkelingsmogelijkheden

Ben jij wie we zoeken?

- HBO werk- en denkniveau, aantoonbaar middels diploma of assessment

-Bereid tot het volgen van opleidingen en scholingen, twee activiteiten per jaar

-Kennis van onze hoofdstructuur, vakjargon en afkortingen en globale kennis over rampbestrijding

-bereid te werken in een vastgesteld rooster, waarin jij minimaal één keer per 7 weken piketdienst hebt.

 

Jij vindt het een uitdaging het overzicht te bewaren en alle informatie samen te voegen en te verwerken in een systeem. Jij wil onderdeel zijn van een operationeel of bestuurlijk team, waarin jij bij het bestuurlijke team met tenminste één burgemeester aan tafel zit. Jij wil samen met het ROT/BT ervoor zorgen dat GRIP incidenten veilig worden afgehandeld. Jij voldoet aan de opkomsttijd van 40 minuten tot het MCC te Maastricht.

Interesse?

Durf jij de uitdaging aan? Stuur je cv en motivatiebrief t.a.v. Charles Willemsen, via email naar solliciteren@vrzl.nl onder vermelding van sollicitatie piketfunctionaris LCMS tekst.

 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 


  • Deel deze pagina: