Noodverordening 29 september licht gewijzigd

30 september 2020 - 15:55
Actueel

Naar aanleiding van de landelijke lijn is de noodverordening die vanaf 29 september van kracht is binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg licht aangepast. De belangrijkste wijziging legt zich toe op het punt van bruiloften; ook daar mogen maximaal 30 mensen binnen (en 40 mensen buiten) aanwezig zijn. In de vorige noodverordening was dit niet beschreven. De gewijzigde noodverordening is te vinden via onderstaande button.

Naar aanleiding van de landelijke lijn is de noodverordening die vanaf 29 september van kracht is binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg licht aangepast. De belangrijkste wijziging legt zich toe op het punt van bruiloften; ook daar mogen maximaal 30 mensen binnen (en 40 mensen buiten) aanwezig zijn. In de vorige noodverordening was dit niet beschreven. De gewijzigde noodverordening is te vinden via onderstaande button. 

Bekijk hier de noodverordening COVID-19 || 30-09-20 Klik op deze button voor meer informatie over de maatregelen die vanaf 29 september van kracht zijn

Algemene regels blijven gelden
Het is nog steeds van groot belang dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de algemene maatregelen houdt. De basismaatregelen nogmaals op een rijtje:

  • Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Meer informatie
Voor algemene informatie over het coronavirus en de maatregelen kun je terecht op de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de Rijksoverheid via het landelijk publieksinformatienummer: 0800 1351. 

Voor vragen over handhaving of mogelijkheden in een specifieke situatie (bv. als ondernemer), kun je het beste contact opnemen met je eigen gemeente.

Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis, bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Voor andere gezondheidsvragen kun je terecht bij je eigen huisarts of neem contact op met de informatielijn van de GGD Zuid-Limburg, tel. 088 - 880 50 05.


  • Deel deze pagina: