Kom naar de ondernemersbijeenkomst 'Samen Veilig rondom Chemelot'

21 september 2022 - 09:36

Als de sirene gaat. Dirigeer ik mijn klanten naar buiten? Of houd ik hen juist binnen? Weet je hoe de ventilatie in je kantoor moet worden uitgezet? Hoe informeer je medewerkers die in de buitendienst zitten? En wat doe je als marktkoopman? Of horecaondernemer, die net een vol terras heeft? Met elkaar gaan we in gesprek aan de hand van situatieschetsen om juist te kunnen handelen. Interesse? Laat het ons weten!

Bovenstaande overwegingen komen allemaal aan bod tijdens een live bijeenkomst van Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot, samen met de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein. Niet alleen, ‘welke protocollen gelden er’ en wat doen hulpverleners, maar óók wat kun je als ondernemer doen? Met elkaar gaan we in gesprek aan de hand van situatieschetsen om juist te kunnen handelen.

Let op! De ondernemersbijeenkomst van 16 november wordt uitgesteld. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de alternatieven? Laat het weten via info@vrzl.nl

 

Ondernemers, instellingen en hulpverlenersorganisaties kunnen elkaar helpen om inzichten te krijgen wat nou écht zinvol en werkbaar is op zo'n moment. Jij kunt - vanuit je professionele rol - het verschil maken. Laat weten dat je geïnteresseerd bent per mail: info@vrzl.nl o.v.v. ondernemersbijeenkomst Samen Veilig rondom Chemelot.

De boodschap: ‘ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit’, wordt lang niet altijd opgevolgd, zo bleek in 2019 tijdens een incident met een gaslek op Chemelot.
Achtergrond

Chemelot en Veiligheidsregio Zuid-Limburg doen mee aan het Europese LINKS-project. Het doel van LINKS is het onderzoeken, vastleggen en delen van kennis over het gebruik van sociale media en crowdsourcing in rampen- en risicobeheer om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Meer informatie: links-project.eu .

Logo LINKS.png vrzl-logo.svg logo chemelot.png
logo beek.jpg logo sittard.jpg logo Stein.jpg

  • Deel deze pagina: