Opvang CNO-locatie Zürichstraat Sittard stopt per 12 juni

08 mei 2024 - 16:26
Actueel

Op 12 juni 2023 opende de tijdelijke Crisisnoodopvang (CNO) aan de Zürichstraat in Sittard voor de duur van één jaar. We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor de afbouw en uiteindelijk de sluiting van de CNO.

De bewoners van de CNO-locatie, medewerkers en vrijwilligers zijn geïnformeerd over de aanstaande sluiting en het vertrek van de bewoners op 12 juni aanstaande. Het COA, onder andere verantwoordelijk voor de opvang en plaatsing van asielgerechtigden, is verzocht de afbouw en sluiting van de locatie voor de bewoners in goede banen te leiden en voor vervangende opvang te zorgen. Het is op dit moment nog niet bekend waar de bewoners naar toe gaan.

Het terrein en de omgeving waar de tijdelijke opvanglocatie is gevestigd, wordt tot aan de opleverdatum teruggebracht in oorspronkelijke staat. Dat betekent dat er op enige momenten meer werkverkeer in de directe omgeving is. Hiervoor worden, net zoals bij de opbouw aparte rijroutes ingesteld. Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken. De lege woonunits blijven nog enige tijd staan, om op een later tijdstip verplaats te worden naar een andere locatie in het land. Hierdoor blijft ook de beveiliging op en rondom het perceel gedurende deze periode actief.


  • Deel deze pagina: