Pop-up store Veilig Leven. Weet jij wat je moet doen als...?

21 september 2023 - 10:28
Actueel

Op donderdag 5 oktober opent de pop-up store Veilig Leven in de Makado in Beek. Tot en met zondag 22 oktober kom je in deze tijdelijke winkel alles te weten over de gevaren in en om je huis en hoe je je daartegen kunt beschermen. De pop-up store is open van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, loop gezellig binnen!

Weet jij wat je moet doen?
Je veilig voelen in je eigen huis en omgeving, dat vinden we allemaal belangrijk. Je kunt daar zelf heel veel aan doen. In de pop-up store Veilig Leven vertellen we je graag meer. Hoe je bijvoorbeeld brand kunt voorkomen, of wat je moet doen als die toch uitbreekt. Hoe je de kans op vallen kunt verkleinen. Wat je kunt doen om het inbrekers of hackers moeilijk te maken of waar je kunt melden als er vreemde dingen gebeuren in jouw straat. En weet jij wat je moet doen als de sirene gaat?

Kom langs
Stel jouw vragen aan de brandweer en politie. Blus een (virtueel) brandje of neem een kijkje bij een blus- of politievoertuig. Speel een interactief spel over cyberveiligheid, bel 112 in een echte Engelse telefooncel, oefen een reanimatie, leer meer over valpreventie en win een mooie prijs met de sirene-quiz.

Kindermiddag
De woensdagmiddag is kindermiddag. Er is een brandweerparcours waarbij je onder andere een kat uit de boom redt en een vlam in de pan dooft. Je kunt meedoen aan de pleisterrace of kennismaken met de politie. Brandweermascotte Smokey is er ook en altijd bereid tot een selfie!

De pop-up store is een initiatief van Veiligheidsregio Zuid-Limburg in samenwerking met Gemeente Beek, Politie, Brandweer Zuid-Limburg, Samen veilig rondom Chemelot, Rode Kruis, PVO Limburg, VISTA college, Burgernet, KBO Limburg, Huis voor de Sport Limburg en Makado Beek.


  • Deel deze pagina: