Tijdelijke commissie Corona brengt werkbezoek aan Zuid-Limburg

12 januari 2023 - 09:17
ActueelAlgemeen

De Tijdelijke commissie Corona legde op 11 januari haar tweede werkbezoek af in Maastricht. Leden van de commissie spraken met afgevaardigden van de gemeente Maastricht en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en vertegenwoordigers van horeca- en ondernemersverenigingen. Ook gingen zij in gesprek met medewerkers van expertisecentrum ITEM. Tot slot brachten de leden een bezoek aan het academisch ziekenhuis.

Coronabeleid in de grensregio

De commissie heeft voor Maastricht gekozen omdat in de regio Zuid-Limburg bij uitstek inzicht kan worden gegeven in de effecten van het Nederlandse coronabeleid en de gevolgen voor de grensregio, aangezien deze regio ook te maken had met het beleid van buurlanden Duitsland en België. Er was aandacht voor (het ontbreken van) grensoverschrijdende samenwerking en de verschillen in de coronamaatregelen op nationaal niveau. De commissieleden kijken terug op een boeiend en leerzaam werkbezoek. Betrokkenen deelden hun ervaringen en kennis met de Kamerleden en ondersteunende staf. Fungerend voorzitter Mariëlle Paul: "Tijdens ons bezoek aan Zuid-Limburg hebben betrokkenen met hun persoonlijke ervaringen ons goede inzichten gegeven in de extra uitdagingen in een grensregio. Niet alleen met betrekking tot de medische aspecten, maar ook de maatschappelijke en bestuurlijke kanten van de coronacrisis. Corona stopt niet bij de grens.”

Leden tijdelijke commissie Corona
V.l.n.r. Marijke van Beukering-Huijbregts (D66), Hilde Palland (CDA), Mariëlle Paul (VVD, fungerend voorzitter) en Pieter Omtzigt (Lid Omtzigt). Niet op de foto: Vicky Maeijer (PVV).

Lees meer over het werkbezoek
  • Deel deze pagina: