Brand met veel rook op bedrijventerrein in Landgraaf

22 maart 2021 - 16:58
ActueelAlgemeen

Op een bedrijventerrein aan de Havikweg in Landgraaf heeft maandagmiddag een grote brand gewoed in een loods. De eerste meldingen daarover kwamen rond 15.15 uur binnen bij de brandweer. Door de brand is veel rook vrijgekomen, die in de wijde omgeving te zien was.

Naast de brandweer zijn ook politie- en ambulancevoertuigen ingezet bij de brand. Een traumahelikopter was uit voorzorg aanwezig voor medische assistentie, maar dit bleek niet nodig. Zes mensen zijn door de ambulance gecontroleerd, drie van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Voor de veiligheid zijn enkele andere bedrijven op het bedrijventerrein ontruimd. Daarnaast was de nabij gelegen Vogelzankweg enige tijd afgesloten.

De rook trok vanuit het bedrijventerrein in Landgraaf in de richting van Abdissenbosch en Duitsland en veroorzaakte geuroverlast in de omgeving. Later draaide de wind enigszins en was de rook in de wijk Heigank te ruiken. De brandweer heeft gedurende de brand continu metingen verricht in de omgeving van het industrieterrein. Er zijn daarbij geen gevaarlijke waardes gemeten.

Rond 18.00 uur was de brand onder controle en daarmee de overlast voor de omgeving ten einde. De brandweer is vervolgens gestart met nablussen. Naar verwachting zal dit nog enige uren duren.

Dit bericht is het laatst gewijzigd op maandag 22 maart om 20.15 uur. 


  • Deel deze pagina: