Maandag 15 februari: code rood voor gladheid (weeralarm)

14 februari 2021 - 18:33
Actueel

Het KNMI heeft voor maandagochtend vanaf 07.00 uur code rood afgekondigd. In Limburg is in de ochtend en begin van de middag kans op verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. De kans op gladheid door ijzel is er vooral op lokale wegen, waar de gladheid volgens het KNMI het gevolg is van sneeuwresten. De risico’s voor weggebruikers zijn groot. Bovendien is er kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Daarom adviseert het KNMI om niet op reis te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg steeds de actuele weerberichten en waarschuwingen.

Weeralarm

Code rood geldt als een zogenoemd ‘weeralarm’. Dit alarm wordt afgegeven wanneer extreem weer een grote impact op de samenleving kan hebben. De weersituatie kan voor zoveel schade, letsel en overlast zorgen dat het maatschappij-ontwrichtend kan zijn. Indien er sprake is van code rood, zoals morgenochtend, is het belangrijk om actie te ondernemen. Het KNMI adviseert morgenochtend dan ook om niet op reis te gaan, als dat niet strikt noodzakelijk is.
 

Volg hier de actuele waarschuwingen van het KNMI voor Limburg


GGD test- en vaccinatielocaties dicht

Vanwege het weeralarm zijn morgen tot 12.00 uur alle corona-testlocaties en alle corona-vaccinatielocaties in Zuid-Limburg gesloten. Per regio wordt bekeken wanneer de test- en vaccinatielocaties weer open kunnen. De kans bestaat dus dat de locaties ook ná 12.00 uur gesloten zullen zijn. Meer informatie over de sluiting van de test- en vaccinatielocaties is te vinden op de website van GGD Zuid Limburg.


  • Deel deze pagina: