Onderzoek naar inhoud NL-Alert berichten door Instituut Fysieke Veiligheid

13 augustus 2019 - 13:13
ActueelAlgemeen

Op zaterdag 3 augustus is op het terrein van Chemelot een wolk stikstofoxide vrijgekomen. Daarbij is door ons als veiligheidsregio NL-Alert ingezet. Telkens als door de overheid een NL-Alert verstuurd wordt, doet het Instituut Fysieke Veiligheid onderzoek. Heb jij op 3 augustus één of meerdere NL-Alert berichten ontvangen? Doe dan mee aan het onderzoek via onderstaande link.

Online enquête: NL-Alert zaterdag 3 augustus

Heb jij op zaterdag 3 augustus één of meerdere NL-Alert berichten ontvangen? Dan zijn wij en het Instituut Fysieke Veiligheid benieuwd naar jouw mening over deze berichten. Je kunt deelnemen aan de online enquête door op de volgende link te klikken: https://bit.ly/2W3Vc1w. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten.

Het onderzoek focust zich op de inhoud van NL-Alert berichten

Met dit onderzoek wil het Instituut Fysieke Veiligheid inzicht krijgen in de ervaringen ten aanzien van NL-Alert, zodat de berichtgeving verbeterd kan worden. Het onderzoek heeft een looptijd van een jaar. De resultaten worden te zijner tijd gepubliceerd op de website van het Instituut Fysieke Veiligheid (www.ifv.nl) en zullen geïmplementeerd worden door de veiligheidsregio’s.

Het onderzoek focust zich niet op het wel of niet ontvangen van NL-Alert

Het Instituut Fysieke Veiligheid focust zich met dit onderzoek op de inhoud van de berichten. Het onterecht wel of niet ontvangen van NL-Alert behoort niet tot het onderzoek. We begrijpen dat hierover vragen zijn ontstaan tijdens het incident. Mocht je hier vragen over hebben, dan verwijzen je graag naar deze pagina met veelgestelde vragen en antwoorden.

Vind je geen antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op via de contactpagina

Meer weten?

Heb je verder vragen over het onderzoek, neem dan via e-mail contact op met crisisbeheersing@ifv.nl.


  • Deel deze pagina: